Päronkaka :)
Nu på eftermiddagen har det varit grått och trist, så vi bestämde oss för att baka Äppelkaka, fast med päron eftersom Jennys farmor och farfar kommit hem med en hel pappkasse päron från huset på Gotland i förra veckan.
Blev jättegott! Här har ni receptet:
3 dl mjöl
1,5 dl socker
75 g smält margarin
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Äpplen/päron
Kanel + socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smör + mjölk och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smörad form, helst med löstagbar kant.
Skala, kärna ur och klyfta (ganska tunna klyftor) päron/äpplen och lägg i något snyggt mönster ovanpå smeten i formen.
Strö över lite kanel och socker och grädda ca 20 minuter i ugnen.
Den är som godast när den är lite jummen fortfarande :)
Här har ni lite bilder oxå :)
Låter gott =P
Låter gott =P
Jaa, den blev jättegod :)